0
Kalveschnitzel Milanese med tagliatelle
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Mælk, Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Æg, Sonja, Nødder

Fremgangsmåde

Schnitzel: Krydr kødet generøst med salt og knust sort peber på begge sider - knus halvdelen af hvidløgene fint og smør det på kødet. Vend kødet først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i panko med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast i kødet. Steg på en pande i rigeligt fedstof - jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 2-3 min. på hver side.

Tomatsauce: Pil resten af hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Skræl og hak løget fint. Sauter hvidløgene, i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og grofthakket tomat og lad det koge igennem 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen og tilsæt oliven samt hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.

Tagliatelle: Kog pastaen i rigeligt let saltet vand tilsat et par spsk. olivenolie i 8-10 min. Dræn vandet fra og vend det sammen med masser af revet parmesan (gem lidt til pynt), lidt god olivenolie og tomatsaucen.

Anretning: Server som vist på billedet med plukket basilikum og revet parmesan drysset over retten.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?