0
Skinkeschnitzel stegt med Etiopisk Berbère dertil couscous med peberfrugt og persille

Skinkeschnitzel stegt med Etiopisk Berbère dertil couscous med peberfrugt og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
agurkbredbladet persilleetiopisk berbèrecouscoustomaterrød peberfrugtrosiner
1 min.
Couscous:

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 minutter. Afkøl let, og smuldr couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilfører op til 2/3 af Berbère krydderiblandingen (pas på, den er stærk, så smag dig frem). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet gul skal fra citronen. Skyl og hak persille (du må gerne snitte den øverste tredjedel af stilkene med), og kom det i couscous'en sammen med agurk, peberfrugt  og tomat i tern. Vend rosiner i, smag til med salt og peber, og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid. 

etiopisk berbère
15 min.
Schnitzel:

Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødstykkerne på en medium varm pande i halvt neutral olie, halvt smør til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes små klatter smør sammen med let knuste, upillede hvidløgsfed samt den sidste 1/3 af krydderiblandingen. Lad schnitzlerne stege videre i et minuts tid, mens du drypper dem med smørret fra panden med en ske. Krydr gerne igen med salt og peber. Pres saften fra en citron over schnitzler og stegesmør.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Det Etiopiske køkken kombinerer elementer fra både arabisk og indisk madlavning i denne meget aromatiske og stærke blanding: Peber og chili står for stærkheden, bukkehornsfrø tilføjer en dyb nøddeagtig note, mens kardemomme, kanel og allehånde giver en sød og krydret duft. Berbere er en krydderiblanding, der er udgangspunktet for meget mad i det etiopiske køkken. Den er bl.a. en grundlæggende ingrediens i Dabo Kolo, Doro Wat og mange andre retter.

Vores Etiopiske Berbere indeholder:

Bukkehornsfrø, kardemomme, sort peber, ingefær, koriander, allehånde, chili, nelliker, ajowanfrø og kanel. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?