0

Kammuslinger a la Provence med ratatouille i ovn

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ratatouille: Skær aubergine og squash i skiver og skær peberfrugt og 2 skalotteløg i både. Vend det hele med lidt olie, salt og peber og grill dem gyldne i ovnen. Hak imens 1 fed hvidløg og pluk bladene af timiankvisten. Varm lidt olie op i en gryde og sauter hvidløget uden det tager farve. Tilsæt flåede tomater, timianblade og sukker og krydr med salt og peber. Lad det simre 10-15 min. til det er tyknet lidt. Læg de grillede grøntsager taglagt i et ildfast fad og hæld tomatsaucen over. Bag ratatouillen færdig i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min.

Muslinger: Krydr kammuslingerne med salt og peber og vend dem let i mel. Hak 2 skalotteløg og 1 fed hvidløg fint og snit persillen i fine strimler. Smelt halvdelen af smørret i en stor pande, lad det bruse af og brun muslingerne kortvarigt på begge sider. Kom resten af smørret ved, tilsæt skalotteløg og persille og sauter 2 min. Hæld vinen ved, kog hurtigt op og smag til. Dryp med lidt citronsaft og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Kommentarer og forslag til opskriften