Salsa: Hak krydderurterne fint og bland dem med 2 spsk. olie, eddike, citronsaft, sherry, sukker, salt og peber. Lad salsaen trække 30 min. og smag til (salsaen kan evt. tilsættes hakket rød chili, fintrevet ingefær, hakket hvidløg eller lignende).
Fløde: Hak hvidløget helt fint og kom det i en kasserolle sammen med vaniljekorn, fløde og 1 tsk. olie. Kog det op, tilsæt whisky og lad det reducere en smule. Tag saucen af varmen og rør persillen i. Smag til med salt og peber, dæk til og hold den lun.
Muslinger: Varm lidt olie godt op på en pande. Krydr kammuslingerne med lidt salt og peber og steg dem 1-2 min. på hver side til de kun lige har taget en gylden farve.
Anretning: Fordel muslingerne på tallerknerne, læg salsaen ovenpå og hæld fløden over.
Server med råstegte kartofler og en sprød grøn salat med friskbælgede ærter, forårsløg og friske jordbær.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften