0
Kammuslinger med avocado og tomatsalsa
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stegt kammusling: Drys evt. en lille smule sukker den ene side af kammuslingen (dette gør at man nemmere får en flot karamelliseret overflade når du steger den) og lad det trække i 10-15 minutter. Tag en god pande der passer i størrelsen til dine kammuslinger (de må IKKE ligge for tæt - så køles panden ned og du får ’kogte’ kammuslinger) og varm til høj varme - tilsæt en smule neutral olie og læg nu kammuslingen med den sukrede side nedad. Skru lidt ned og lad kammuslingen karamellisere uden af fingererer for meget ved den, når den begynder at blive flot gylden tilsættes et par tern kold smør til panden, lad der bruse op mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend nu kammuslingen og steg videre for svag varme mens du ’drypsteger’ på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over kammuslingen - fortsæt drypstegningen i ca. 1 minut.

VIGTIGT! Når man steger kammusliner så er denne guide meget afhængig af størrelsen men en god tommelfingerregel er at sørger for at stege dem ganske kort på hver side. Kammuslingerne skal være flotte og gyldne på den ene side men skal blot netop have taget varme i kernen. De bliver seje som gummi, hvis de bliver overtilberedt. Når kammuslingerne er stegt færdige, krydres de med god flage eller sydesalt.

Tomat salsa: Skær tomater i små tern og vend med finthakket skalotteløg, purløg, og presset saft af ½ lime samt 2 spsk. olivenolie. Smag til med lidt salt og peber.

Avocado: Skrab frugtkødet ud af de modne avocadoer og skær det i små tern. Tilsæt finthakket chili. Skær hvidløg groft ud og knus det på et spækbræt med den brede side af en stor kniv - drys ½ tsk. groft salt på og mos videre med kniven til det er kørt til en fin puré, tilsæt det sammen med saften af ½ lime, ristet sesam, sesamolie og lidt hakket koriander - smag til med salt og peber.

Anretning: Som anvist på billedet - Pynt gerne med hele kviste af koriander.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?