0
Karaage - japansk fried Hopballe kylling med shichimi tôgarashi, broccoli og ris

Karaage - japansk fried Hopballe kylling med shichimi tôgarashi, broccoli og ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
udbenet kyllingeoverlårtamari/soyaingefær
1 min.
Kylling del 1:

Træk skindet af kyllingen (gem skindet til senere). Skær kyllingekødet ud i mindre mundrette stykker, og kom dem i en skål med halvdelen af soyaen og fintrevet ingefær. Vend rundt, og lad det trække på køl til senere. Drys lidt fint salt på bagsiden af kyllingeskindet, og lad det salte 15-20 minutter.

risottoris
5 min.
Marinade til ris:

Rør en 1 spsk. sukker og ½ tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris og sæt til side. 

risottoris
10 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 minutter. Kog 2 dl vand (pr. pose ris) op, og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres én gang i risene, og der skrues ned, så de lige netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under tætsluttende låg i ca. 7-8 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10 minutter. Rør marinaden i, og vend rundt.

Shichimi tôgarashibroccoli
20 min.
Broccoli:

Del broccoli i buketter, og blancher dem i saltet vand i 1 minut. Lad broccoli dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Dryp de friterede broccoli af på køkkenrulle, og drys med Shichimi tôgarashi.

Nb. hvis du synes det bliver for meget med 2 friterede ting, kan broccoli sagtens serveres lune uden at fritere dem.

udbenet kyllingeoverlårkartoffelmel
25 min.
Kylling del 2:

Hæld overskydende marinade fra kyllingen, drys med rigeligt kartoffelmel og vend rundt. Har du ikke kartoffelmel, kan du bruge enten maizena eller almindelig hvedemel. Du får dog det sprødeste resultat med kartoffelmel. Varm en lille friture med neutral olie op til 185 grader, og friter kyllingestykkerne i 4-5 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Kom dem på fedtsugende papir, og drys med fint salt. Steg til sidst skindet sprødt, og drys med fint salt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronbåde og det sprøde skind.

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?