Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub jordskokkerne grundigt og gå dem efter for evt urenheder.
Vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber og spred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen til de har taget godt med farve og er helt møre. Ca. 25 min.
Sæt en kasserolle over med vand. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene og koger dem præcis 5 min. Sæt et ur!
Tag derefter æggene over i rigeligt iskoldt vand, så de stopper kogningen. Lad dem ligge mindst 5 min og pil dem så forsigtigt.
Dræn kikærterne. Tilsæt lidt olivenolie til en lille gryde og varm kikærterne igennem nogle minutter. Tilsæt så krydderblandingen og lad dem trække til senere.
Skyl æblerne og skær dem i små tern med en kniv.
Pluk salaten ud i blade og skyl dem. Del de største af bladene i mindre stykker.
Anret de krydrede kikærter og jordskokker i bunden af en dyb tallerken. Kom ægget ovenpå (husk at krydre det) og til sidst drys med æbler og salatblade.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()