0
Karameliserede jordskokker med æbler og krydrede kikærter

Karameliserede jordskokker med æbler og krydrede kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokker
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skrub jordskokkerne grundigt og gå dem efter for evt urenheder. 

Vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber og spred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen til de har taget godt med farve og er helt møre. Ca. 25 min.

æg2
10 min.
Æg

Sæt en kasserolle over med vand. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene og koger dem præcis 5 min. Sæt et ur!

Tag derefter æggene over i rigeligt iskoldt vand, så de stopper kogningen. Lad dem ligge mindst 5 min og pil dem så forsigtigt.

kikærterza'atar
15 min.
Kikærter

Dræn kikærterne. Tilsæt lidt olivenolie til en lille gryde og varm kikærterne igennem nogle minutter. Tilsæt så krydderblandingen og lad dem trække til senere.

syrlige spiseæblerhjertesalat
25 min.
Æble

Skyl æblerne og skær dem i små tern med en kniv.

Pluk salaten ud i blade og skyl dem. Del de største af bladene i mindre stykker.

30 min.
Anretning

Anret de krydrede kikærter og jordskokker i bunden af en dyb tallerken. Kom ægget ovenpå (husk at krydre det) og til sidst drys med æbler og salatblade.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?