0
Karbonade med pak choy, Za'atar, tomater og basilikum

Karbonade med pak choy, Za'atar, tomater og basilikum

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Mælk, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

små kartoflerza'atarbasilikumcitron
1 min.
Za'atar kartofler med basilikum:

Sæt en gryde vand over til at koge kartoflerne og en til at blanchere pak choy i.

Skrub eller skrab kartoflerne.

Kog dem møre 10-15 min. i rigeligt, godt saltet vand.

Damp de kogte kartofler godt af.

Mos kartoflerne til en grov masse med en generøs klump smør og lidt god olivenolie. Smag til med salt, peber, en smule za'atar og lidt citronskal.

Lige før servering vender du masser af plukket og finthakket basilikum i mosen (gem evt. lidt basilikum til pynt).

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
5 min.
Tomater:

Skyl og halver tomaterne.

Krydr dem med salt, sukker og peber, og vend rundt.

Lad tomaterne trække, til de skal spises.

pak choy
15 min.
Pak choy:

Del pak choy i to, og blancher dem i det kogende vand, til de lige netop er møre.

Kom derefter pak choy direkte over i iskoldt vand. til de er kolde. Herefter drænes de, og duppes tørre.

Vend pak choy med lidt god olivenolie, citronsaft, revet parmesan (brug halvdelen her), salt og peber.

hakket kalv & flæskraspza'atar
20 min.
Karbonader:

Rør kødet med salt, krydr med peber, og rør med 1/4 af både krydderiblandingen og raspen samt evt. 1 æg pr. 300 g kød. Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville lave en hakkebøf.

Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken (Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat fløde eller mælk i stedet). Bland det sidste rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken.

Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.

Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i 6-7 min., til de er gyldne på den ene side. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op.

Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i 6-7 min. på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber, og server.

35 min.
Anretning:

Fordel pak choy og tomater på lune tallerkener.

Riv det sidste parmesan over, og drys med det sidste za'atar.

Kom karbonader ovenpå, og riv lidt citronskal over.

Pynt evt. med basilikum, og server kartoflerne i en skål på siden.

 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?