0
Karbonader med cremede porrer, spinat og kartofler

Karbonader med cremede porrer, spinat og kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Klassiske karbonader med et twist over de stuvede gulerødder: her med cremede, vitaminrige vintergrøntsager i form af porrer, spinat og masser af persille.  Hertil gode, danske kartofler.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

små kartoflerbredbladet persillespinatporrer
1 min.
Klargøring af grøntsager

Kartoflerne skylles, og sættes over at koge. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, men man kan gøre det, hvis man synes.

Ovnen tændes på 220 grader varmluft, og et ildfast fad, der kan rumme grøntsagerne, sættes ind for at forvarme.

Spinaten skylles grundigt, og slynges tør.

Porrerne skylles grundigt og skæres i strimler på ca. 1/2 til 1 cm

Persillen skylles, og hakkes fint.

porrerhakket kalv & flæskspinatflødeost naturelrasp
15 min.
Porrer og karbonader

Porrerne steges i smør på en pande, til de begynder at falde sammen.
Tilsæt spinaten, den hakkede persille og flødeosten, og tag panden fra varmen.
Rør grundigt til osten smelter, og smag til med salt og peber.
Hæld grøntsagerne over i det ildfaste fad.   
Fadet sættes i ovnen, til I skal spise.

Kødet formes til karbonader.
Karbonaderne vendes i mel, derefter i lidt mælk eller æg hvis du har, og til sidst i raspen.  
Karbonaderne steges til de lige er gennemstegte i smør på den pande, der blev brugt til grøntsagerne.

 

30 min.
Anretning

Servér grøntsagerne og kartoflerne til karbonaderne.

~Velbekomme ~

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?