0
Karbonader med honning/timianstegte æbler og dampet spidskål

Karbonader med honning/timianstegte æbler og dampet spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ordet karbonade stammer fra det Italienske ord cabonara som betyder kul. Man brugte nemlig i sin tid at stege de runde bøffer af hakket gris over glødende kul. 
Denne version med søde og krydrede stegte æbler og frisk dampet spidskål er en af ungernes yndlings hverdagsretter. 

Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekødspidskålæblertimianraspæg2kartofler
1 min.
Klargøring.

Rengør kartoflerne, skyl og skræl dem, og kog dem i 12-15 min.

Kødet deles op, så der bliver en karbonade pr. person.
Ælt og form hver portion kød i hænderne, så det ender med at ligne en hakkebøf.
Hver karbonade vendes nu først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Har du ikke æg, kan du i stedet bruge lidt mælk eller fløde. Lad karbonaderne stå og hvile på et helt tørt spækbræt eller på en rist.

Æblerne skæres i både, så der bliver omkring 8 både pr. æble.

Skyl timianen, pluk bladene af, og hak den fint.

Spidskålen skylles, og deles i kvarte. Skær den groveste stok væk, og snit kålen på langs, så du får en masse lange strimler. Hvis du laver mad til 2 eller 3, er det muligvis nok at bruge det halve spidskål.

Gulerødderne serveres som gnavegrønt, og skal blot skrælles og skæres i stave.

hakket grisekødspidskålæblertimianraspsmør til stegningLidt honninggulerødder
15 min.
Karbonaderne steges

Karbonaderne steges i en stor pande i smør, eller en blanding af smør og neutral olie. Krydr dem godt med salt og peber undervejs. Når de er færdigstegte, tørres panden af, og æblerne steges i panden et par minutter. 
Så tilsættes timian, salt, peber og 1-2 tsk honning pr. person. Vend æblerne godt rundt i honningen, og tag dem af panden. Hold dem lune sammen med karbonaderne.

Læg spidskålen ned i panden (du behøver ikke vaske eller tørre panden af først) sammen med en smule vand, salt og peber, og damp den under låg, til den er sprød/mør i 4-5 minutter.

 

35 min.

Anret karbonaderne sammen med de kogte kartofler, stegte æbler, spidskålen og gulerødderne.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?