0
karbonader med nye løg og kartofler samt grønne asparges i peberrodsfløde

karbonader med nye løg og kartofler samt grønne asparges i peberrodsfløde

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først!

1. Ordn alle grøntsager, og skyl dem grundigt i koldt vand.

2. Skrab kartoflerne, og skær dem i 3-4 mm tykke skiver.

3. Del de nye løg med top på langs i 2 eller 4 stykker afhængig af størrelse.

4. Fjern den nederste træede ende af de grønne asparges (se video ovenover), og kasser denne. Skær resten i mindre stykker.

5. Rør kødet sejt med salt. Krydr med peber, og rør med 1/5 af raspen, 1/5 af fløden samt evt. 1 æg pr 300 g kød.

6. Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville lave en hakkebøf.

7. Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken. Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat fløde i stedet.

8. Bland det sidste rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken.

9. Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp.

10. Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.

11. Kom de skårede kartofler i en bredbundet gryde, og kom 1/2 dl vand, en generøs klat smør og salt ved. Lad dem koge under låg i ca. 6-8 minutter.

12. Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i ca. 2-3 min., til de er gyldne på den ene side. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op. Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i ca. 4-5 min på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber.

13. Mens du steger karbonaderne, tilsættes løg og asparges til kartoflerne sammen med det sidste fløde. Kog under låg i 1 minut. Fjern låget, og kog ind i yderligere 2 minutter. Smag saucen til med masser af høvlet peberrod samt salt og peber.

14. Vend til sidst plukket og hakket persille i, og server straks.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?