0
Karbonader med stuvede ærter, gulerødder og blomkål dertil persillekartofler

Karbonader med stuvede ærter, gulerødder og blomkål dertil persillekartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler:

Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand, til de er møre. Vend dem med en klump smør og hakket persille lige før servering.

hakket grisekødrasp
2 min.
Karbonader:

Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville gøre med en hakkebøf.

Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken (Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat fløde eller mælk i stedet).

Bland rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken.

Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp.

Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.

Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i 2-3 min., til de er gyldne på den ene side.

Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op.

Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i 4-5 min på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber, og server!

blomkålgulerødder i ternbechamelsovs
15 min.
Stuvede grøntsager:

Del blomkål i små buketter. Kom blomkål og gulerødder i en lille gryde med en klump smør samt 1/2-1 dl vand og lidt salt. (Det er vigtigt ikke at komme for meget vand i).

Kog grøntsagerne under låg i 4-5 min., til de er møre, dog med bid. Kom ærterne i, og kog igennem under låg i 1 minut. 

Tilsæt bechamel, og kog igennem. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?