Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand, til de er møre. Vend dem med en klump smør og hakket persille lige før servering.
Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville gøre med en hakkebøf.
Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken (Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat fløde eller mælk i stedet).
Bland rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken.
Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp.
Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.
Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i 2-3 min., til de er gyldne på den ene side.
Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op.
Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i 4-5 min på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber, og server!
Del blomkål i små buketter. Kom blomkål og gulerødder i en lille gryde med en klump smør samt 1/2-1 dl vand og lidt salt. (Det er vigtigt ikke at komme for meget vand i).
Kog grøntsagerne under låg i 4-5 min., til de er møre, dog med bid. Kom ærterne i, og kog igennem under låg i 1 minut.
Tilsæt bechamel, og kog igennem. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()