0
Karbonader med stuvede blomkål, grønærter og nye kartofler

Karbonader med stuvede blomkål, grønærter og nye kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerbredbladet persille
1 min.
Kartofler:

Skræl kartoflerne, og kog dem i velsaltet vand i 18-20 min. Damp dem af, og drys med hakket persille. Det smager rigtig godt at vende kartoflerne med fedtet fra de stegte karbonader.

hakket grisekødrasp
2 min.
Karbonader, del 1:

Rør kødet med salt, krydr med peber, og rør med 1/4 af raspen samt evt. 1 æg pr. 300 g kød. Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville lave en hakkebøf.

Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken (Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat fløde eller mælk i stedet). Bland det sidste rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken.

Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.

blomkålærter, frostbechamelsovs
15 min.
Stuvede grøntsager:

Del blomkål i små buketter, og kom dem i en lille gryde med en klump smør, 1 dl vand og lidt salt. Kog under låg i 3-4 min. til de er møre, dog med bid. Kog ærterne med det sidste minut.

Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den igennem, mens du pisker. Pas på, den ikke brænder på. Kom de kogte grøntsager inkl. vand/smør i saucen, vend rundt, og kog igennem.

hakket grisekødsmør
20 min.
Karbonader, del 2

Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i ca. 2-3 min., til de er gyldne på den ene side. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op.

Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i ca. 4-5 min. på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber, og server.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server evt stegesmørret til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?