0
Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler

Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler:
  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i velsaltet vand i ca. 18-20minutter.
  2. Damp dem af, og drys med hakket persille.
  3. Det smager rigtig godt at vende kartoflerne med fedtet fra de stegte karbonader.
hakket grisekødrasp2
2 min.
Karbonader, del 1:
  1. Rør kødet sejt med salt.
  2. Krydr med peber, og rør med 1/4 af raspen, 1/4 af fløden samt 1 evt. 1 æg pr. 300 g kød.
  3. Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville lave en hakkebøf.
  4. Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken (Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat fløde i stedet).
  5. Bland det sidste rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken.
  6. Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp.
  7. Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.
sødmælkfløde
12 min.
Stuvning:
  1. Lav en opbagt sovs af 10 g smør (pr. person), der smeltes i en gryde.
  2. Pisk ca. 8 g hvedemel i (pr. person), og bag det igennem et par minutter, til det slipper gryden.
  3. Kom mælken i lidt efter lidt, og pisk i saucen, indtil den er kogt godt igennem.
  4. Kom det sidste piskefløde i, og kog igennem igen.
  5. Sovsen er på dette tidspunkt meget tyk, men den tyndes lidt med væden fra grøntsagerne senere.
  6. Smag sovsen til med salt, og kom låg på.
  7. Sæt til side et lunt sted, mens du ordner grøntsagerne.
blomkålgulerødder
15 min.
Stuvede grøntsager:
  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern på ca. ½ x ½ cm.
  2. Del blomkål i små buketter.
  3. Skyl begge dele, og kom dem i en lille gryde med en klump smør samt 1 dl vand og lidt salt.
  4. Kog under låg i 4-5 minutter, til de er møre, dog med bid.
  5. Kom de kogte grøntsager inkl. vand/smør i saucen, og rør rundt.
hakket grisekød
20 min.
Karbonader, del 2
  1. Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i ca. 2-3 min., til de er gyldne på den ene side.
  2. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op.
  3. Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i ca. 4-5 min på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber, og server!
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?