0

Karbonader med svampe/rodfrugter i fad og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerchampignonspersillerodgulerødderolie/smør
1 min.
Klargøring
  1.  Ovnen sættes på 220 grader, varmluft.  Sæt et ovnfast fad, der kan rumme alle grøntsagerne, ind for at forvarme.

  2. Rodfrugterne skrælles og skæres i mundrette stykker.
    Man skal ikke begynde at skrælle jordskokkerne, de skal bare skylles grundigt, og så skæres.
    Steg rodfrugterne i olie på en stor pande til de begynder at brune let.

  3. Imens rodfrugterne steger renses champignonerne, og de skæres derefter i rustikke chunks.

  4. Rodfrugterne hældes over i det ildfaste fad, og sættes i ovnen.

  5. Champignons steges på panden ved høj varme til de skrumper ind og begynder at brune.
    Hæld skysovsen hen over champignonerne sammen med halvt så meget vand, som der er sauce.
    Smag til med salt og peber.

  6. Champignonsaucen hældes over rodfrugterne i ovnen, og fadet bager videre til alle grøntsagerne er møre.
hakket grisekødæg2pankoraspsalt & peberolie/smør
20 min.
Karbonader.
  1. Kødet formes til karbonader ( de kan have form som en hakkebøf, eller som aflange hakkebøffer, alt efter hvor i landet man kommer fra ), vendes i først mel, derefter sammenpisket æg og til sidst rasp.
    Hvis ikke man har æg og rasp, vendes karbonaderne bare grundigt i mel inden de steges.

  2. Karbonaderne steget i 50/50 smør og olie, til de er sprøde og liiige gennemstegte,- pas på med at give dem for meget, så bliver kødet tørt.  Giv de stegte karbonader et ordetligt drej salt og peber.

  3. Agurken og tomaterne skæres enten ud i små stykker og blandes med olie/eddike til en salat, eller serveres som gnavegrønt.
30 min.
Servering

Servér karbonaderne sammen med gnavegrønt/salaten og fadet med rodfrugter.

         *velbekomme*

 

 

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?