0
Karry-hokkaido-græskarsuppe med kokosmælk, græskarkerner, bagt torsk og karse

Karry-hokkaido-græskarsuppe med kokosmælk, græskarkerner, bagt torsk og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

hokkaido græskarmadras karryskalotteløghvidløg
Hokkaido-græskarsuppe:

Halver og tag kerner og "indmad" ud af græskarret med en ske, og kasser dette! Skræl skallen af, og skær kødet i tern på ca. 1 x 1 cm. Skræl og pil hvidløg og skalotteløg, og hak dem groft. Sauter løgene i en tykbundet gryde i lidt olivenolie sammen med karry. Pas på, den er ret HOT, så brug evt. mindre, og juster selv styrken, når suppen er blendet. Tilsæt græskar stykkerne, og lad dem sautere med et par minutter. Tilsæt urtebouillon og koldt vand og så det står lige over græskarkødet, og lad det simre i 20 minutter under låg. Tilsæt kokosmælk og kog retten igennem i 5 minutter. Blend suppen i en høj blender eller med en stavblender, og smag til med salt og peber og evt. lidt sukker. Tilsæt evt. lidt mere karry.

græskarkerner
Ristede græskarkerner:

Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter. Alternativt kan de ristes på en tør pande med lidt fint salt.

torskefilet uden skind
Fisk:

Del fisken i portionsstykker og krydr stykkerne med salt og peber på begge sider. Læg fisken i et ildfast fad med bagepapir. Dryp lidt god olivenolie på fisken, og sæt den i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 10-12 min.

karse
Anretning:

Som vist på billedet – med klippet karse og græskarkerner drysset over.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
222 kjl/222 kcal
Fedt:
222 g
heraf mættede fedtsyrer:
222 g
Kulhydrat:
222 g
heraf sukkerarter:
222 g
Kostfibre:
222 g
Protein:
222 g
Salt:
222 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?