0
Kartoffel - jordskokkepurésuppe med ventrèche, jordskokkechips & kørvel

Kartoffel - jordskokkepurésuppe med ventrèche, jordskokkechips & kørvel

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jordskokkerzittauerløgspisekartoflerhvidløgfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Kartoffel - jordskokkepurésuppe

Skræl kartofler og jordskokker, og tag ca 1/3 af jordskokkerne fra til chips. Skær resten i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak løg og hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olie, uden at de tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt en bouillonterning. Lad suppen simre i 15-20 min. Kom fløde på, kog op, og sluk, så snart suppen koger. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft, salt og sort peber.

ventrèchejordskokker
10 min.
Ristet ventrèche & chips:

Skær ventrèche i tynde strimler, og steg den gylden og sprød på en pande i lidt olivenolie. Tag ventrèche op, og lad den dryppe af på fedtsugende papir. Sæt den til side, men gem fedtet i panden til senere. Skær den sidste 1/3 af de skrællede jordskokker i 2-3 mm tynde skiver, og kom skiverne i iskoldt vand i 5 min. Dryp dem af, og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med salt og olivenolie, og fordel dem på bageplader med bagepapir i et lag. Bag dem sprøde i en 200 grader varm ovn.

kørvelcitronolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Kørvel-citronolie:

Blend kørvel med lidt citronskal (kun det gule), salt, peber og 1-2 dl. af din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse. Sigt evt. massen igennem en fintmasket sigte eller et kaffefilter. 

Ølandshvede / Primotivo boller
40 min.
Ølandshvedeboller:

Halver bollerne, og rist dem med skærefladen nedad i fedtet på panden fra ventrèchen.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server de ristede boller ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?