0
Kartoffel og porresuppe med sprøde kikærter, estragon og friskost

Kartoffel og porresuppe med sprøde kikærter, estragon og friskost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ovn
1 min.
Bag kikærterne

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Dræn kikærterne for vand og vend dem med et par dråber olivenolie. Bred dem ud på en bageplade og krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.

Bag til de er gyldne og sprøde - ca. 20 min.

kartoflerporregrøntsags bouillonGrydeblender / stavblender
5 min.
Lav suppen.

Snit kartofler og porre i tynde skiver. Kom begge dele op i en stor gryde sammen med et godt skud olivenolie. Lad det sautere ved mellem varme uden at tage farve - 3-4 min. Tilsæt så boullion og ca. 3 dl vand pr kuvert. Lad det simre under låg til kartofler og porre er helt mør - ca. 10 min.

Blend så suppen helt lind og smag den til med salt og friskkværnet sort peber. Juster evt konsistensen med lidt vand.

citronagurkKotaestragonskål
20 min.
Lav tilbehør

Skær agurken i små tern og pluk osten ud i små bidder. Pluk estragon ud i blade og hak dem fint med en kniv. Vend de tre ting sammen i en skål, sammen med et godt skud citronsaft.

25 min.
Anretning

Anret den varme suppe i en dyb tallerken med kikærter og agurkeblandingen. Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.