0
Kartoffelpizza med to slags ost og rucola
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 250 grader varmluft i god tid. Og sæt gerne en pizzasten ind hvis du har.

kartoflerløgrosmarinfrisk mozzarellakrystal karl
1 min.
Forbered ingredienser

Skær kartoflerne i papirstynde skiver - gerne på et mandolinjern. Læg dem i en skål med vand der dækker.

Snit løgene i tynde strimler.

Riv Krystal Karl på et rivejern.

Pluk bladene af rosmarinen.

Dræn mozzarellaen for vand og skær den i grove tern.

pizzadej - på surdejkartoflerfrisk mozzarellakrystal karlløgrosmarincitron
10 min.
Lav pizzaerne

Rul pizzadejen ud på et godt melet bord. Dræn kartoflerne grundigt for vand og fordel dem ud på pizzaen i et taglagt mønster. Kom løgstrimler og ca. 10-15 blade rosmarin over pr pizza. Fordel de to slags ost og kom lidt olivenolie over til sidst.

Bag pizzaen til kartoflerne er gyldne i kanterne og møre - ca. 10-20 min afhængig af ovn.

Krydr pizzaen med friskkværnet sort peber og fintrevet citronskal når den kommer ud af ovnen.

Lys eddikeolivenolie, ekstra jomfrurucola
20 min.
Lav salaten

Pisk en dressing af lige dele lys eddike og olivenolie. Du skal bruge ca. 1 spsk færdig dressing på kuvert.

Vend rucolaen med dressingen lige inden servering.

40 min.
Anretning

Anret pizzaen med rucola på toppen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?