0

Kartoffelporresuppe med sprød bacon og porre-torske-fritters

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Soigner/skræl kartofler, rengør porre (gem 1/3 af dem til fritteren), skalotteløg og hvidløg og skær det ud i grove stykker. Smelt lidt smør og olivenolie i en stor tykbundet gryde og sauter grøntsagerne deri uden de tager farve - tilsæt plukket timian og laurbærblade og krydr med salt og peber. Dæk med vand og lad det simre i ca. 20 minutter - tilsæt piskefløden og bring til kogepunktet - sluk og lad suppen trække under låg i 5 minutter. Fisk laurbærbladene op og kasser dem. Blend suppen, enten med en stavblender eller også i en almindelig blender. Smag til med salt og peber. (Er suppen for tyk kan du justere med lidt vand).

Fritters: Skær den gemte 1/3 af porrerne i rustikke strimler på langs (skyl dem grundigt). Del torsken i stykker på ca 3-4 cm bredde og drys dem med salt. Rør en lind dej af æg pisket med hvedemel til dejen får konsistens som tyk tapetklister. Vend torsk, porre, hakket bredbladet persille og dejen sammen med hænderne - og steg det hele på en varm pande i godt med neutral olie - steg kun på den ene side og lad være med at pille for meget ved det - den skal blive gylden og sprød. Når du fornemmer at den er ved at være flot gylden tilsætter du 3-4 små klatter smør og sætter panden ind i en forvarm ovn på 250 grader i 3-4 minutter. Hæld overskydende fedstof fra panden og vend fritteren ud på en tallerken med stegesiden opad (pas godt på du ikke brænder dig på fedtstoffet).

Sprød Bacon: Skær først tynde skiver af baconen og skær den derefter i tynde strimler - steg baconen sprød i ovnen mens den varmer op. Dryp af på fedtsugende papir.

Anretning: Server suppen direkte fra gryden med sprød bacon og fritter ved siden af - bræk eller skær stykker af fritteren og kom dem ned i suppen - drys med bacon.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?