0
Kartoffelrösti med kogte porrer, appelsin og kikærter

Kartoffelrösti med kogte porrer, appelsin og kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Rösti

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et råkostjern. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber, og knug så meget vand ud af massen som muligt.

Varm en stor pande op ved mellem varme, tilsæt en god sjat olie, og læg et ca. 2 cm højt lag af kartoffelblandingen på panden. Steg stille og roligt i ca. 3-4 min, vend så forsigtigt röstien, og steg den i yderligere 3-4 min. Gentag, hvis du har mere kartoffelmasse.

kikærter i vandvalnøddekerner
5 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen på en flad bageplade i ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde.

5 min. inden kikærterne er færdige, smider du valnødderne ind på samme plade, så de kan tage lidt farve.

porrer
10 min.
Porrer

Skyl porrerne, og fjern top og rod. Skær porren i 3-4 cm lange stykker, og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker ca. halvdelen af porrerne. Tilsæt et godt skud salt.

Kog porrerne under låg i 7-8 min., til de er helt møre og slipper, hvis du stikker en lille kniv i.

appelsindijon sennepcitronvalnøddekernerdild
20 min.
Marinade

Pisk en marinade af sennepen, masser af citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

Skræl appelsinen, skær den i skiver, og derefter i mindre bidder.

Hak dilden fint med en skarp kniv. Hak valnødderne groft.

30 min.
Anretning

Tag porrerne op af vandet, dryp dem grundigt af, og vend dem sammen med marinade, dild og valnødder i en skål.

Anret rösti på en tallerken med porrer og appelsin ovenpå. Slut af med at drysse kikærter på.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?