0
Kartoffelsuppe med bagte porrer, svampe og valnødder

Kartoffelsuppe med bagte porrer, svampe og valnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerporre
1 min.
Porrer

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Fjern top og rod på porrerne, og skyl dem grundigt, sammen med ca. 1/3 af kartoflerne. Gnid porrerne med lidt olivenolie, og skær de vaskede kartofler i tern.

Bag porrer og kartoffeltern i ovnen, til begge dele er møre. Ca. 15 min for kartoflerne og lidt længere for porrerne.

hvidløgbagekartofler
5 min.
Kartofler

De resterende kartofler skrælles, vaskes og skæres i grove chunks. Pil hvidløgene, og snit dem fint. Sæt en stor gryde over ved middelvarme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér kartofler og hvidløg et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt dernæst vand, så det dækker, og kog det helt mørt under låg. Ca. 15 min.

glaskålfrisk løvstikkeblandede svampevalnøddekerner
10 min.
Grønt

Imens kartoflerne koger, kan du skrælle glaskålen, skylle løvstikken og rense svampene. 

Skær glaskålen i små tern og svampene i skiver. Steg svampene på en varm pande i en smule olie - 2-3 min og krydr med salt og friskkværnet peber.

Hak løvstikken fint med en skarp kniv. Bland glaskål, svampe og løvstikke i en skål.

Hak valnødderne groft med en skarp kniv.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Suppen

Når kartoflerne i gryden er møre, blender du suppen helt lind med en stavblender. Kom yoghurten i (gem lidt til anretning), og smag til med godt med salt og friskkværnet peber.

porre
30 min.
Porrer

Når porrerne er møre, fjerner du det yderste lag og hakker det møre kød groft med en kniv. Smag til med en smule olivenolie og lidt salt.

35 min.
Anretning

Anret glaskål, svampe, bagte porrer og kartofler i en dyb tallerken. Kom den varme suppe henover, og slut af med et drys valnødder, et par klatter yoghurt og evt. et par dråber olivenolie.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?