Start med at skrubbe kartoflerne grundigt, og skær dem ud i grove tern.
Fjern top og rod på porrerne, og snit dem tyndt. Skyl dem grundigt. Pil hvidløget, og snit det fint.
Find en stor gryde frem og tilsæt en generøs mængde olivenolie eller en god klat smør. Sautér porre, hvidløg og kartoflerne i 4-5 min. uden at de tager farve.
Dæk grøntsagerne med vand, og lad det hele koge mørt under låg i ca. 20 min. Blend suppen til en helt lind puresuppe, og smag til med salt og friskkværnet peber. Juster evt. konsistensen med lidt mere vand.
Tænd ovnen på 200 grader.
Dræn kikærterne for vand, og vend dem med en smule olie, lidt salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 min., til de er sprøde.
5 min før de er færdige, drysser du græskarkernerne ud over pladen, og lader dem bage med.
Skyl løvstikken. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stort nok, til at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom løvstikke, rigeligt med olie og en smule salt ned i beholderen. Blend løvstikken og olien mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.
Skyl fennikelen. Snit den i små tern med en kniv. Vend ternene i en skål med godt med fintrevet citronskal og citronsaft.
Anret suppen rygende varm i en dyb tallerken. Drys med fennikeltern, sprøde kikærter og græskarkerner. Slut af med at komme løvstikkeolien rundt i suppen.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()