0
Kartoffel/porresuppe med sprøde kikærter og løvstikkeolie

Kartoffel/porresuppe med sprøde kikærter og løvstikkeolie

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerporrehvidløg
1 min.
Suppen

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt, og skær dem ud i grove tern.

Fjern top og rod på porrerne, og snit dem tyndt. Skyl dem grundigt. Pil hvidløget, og snit det fint.

Find en stor gryde frem og tilsæt en generøs mængde olivenolie eller en god klat smør. Sautér porre, hvidløg og kartoflerne i 4-5 min. uden at de tager farve.

Dæk grøntsagerne med vand, og lad det hele koge mørt under låg i ca. 20 min. Blend suppen til en helt lind puresuppe, og smag til med salt og friskkværnet peber. Juster evt. konsistensen med lidt mere vand.

kikærter i vandgræskarkerner
10 min.
Kikærter

Tænd ovnen på 200 grader.

Dræn kikærterne for vand, og vend dem med en smule olie, lidt salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 min., til de er sprøde.

5 min før de er færdige, drysser du græskarkernerne ud over pladen, og lader dem bage med.

løvstikke
15 min.
Løvstikkeolie

Skyl løvstikken. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stort nok, til at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom løvstikke, rigeligt med olie og en smule salt ned i beholderen. Blend løvstikken og olien mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.

citronfennikel med top
25 min.
Fennikel

Skyl fennikelen. Snit den i små tern med en kniv. Vend ternene i en skål med godt med fintrevet citronskal og citronsaft.

30 min.
Anretning

Anret suppen rygende varm i en dyb tallerken. Drys med fennikeltern, sprøde kikærter og græskarkerner. Slut af med at komme løvstikkeolien rundt i suppen.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?