0
Kartofler i løvstikke med grydestegt fennikel og græskarkerner

Kartofler i løvstikke med grydestegt fennikel og græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt og kom dem i en gryde med rigeligt salt og vand, så det dækker. Kog dem stille og roligt til de er møre - ca. 10 min. Når kartoflerne er møre hælder du kogevandet væk og dækker med lidt koldt vand, så kartoflerne køler en smule.

fennikel med topcitron
5 min.
Grydestegt fennikel

Skyl fennikelen og del den i kvarte. 

Find en stor gryde og kom fennikelstykkerne ned i gryden. Det er vigtigt at alle stykkerne rører ved bunden og ikke ligger ovenpå hinanden. Laver du mad til 4 personer kan du med fordel gør det i to store gryder.

Tilsæt vand, så stykkerne er ca. 1/3 dækkede. Kom ligeledes et generøst skud olivenolie, masser af fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber ned til fennikelstykkerne. Læg låg på gryden og lad dem koge stille og roligt i ca. 6-8 minutter. Fjern så låget og kog videre indtil alt vandet er fordampet og stykkerne begynder at stege. Lad dem tage godt med farve - uden at du rører ved dem. Træk herefter gryden af blusset og lad den stå til senere.

hjertesalatcitrongræskarkerner
15 min.
Salat

Mens fennikel tilbereder kan du riste græskarkernerne på en tør pande til de begynder at poppe. 

Pluk salaten ud i blade og skyl den. Hak kernerne fint med en kniv. Kom salat og hakkede kerner op i en skål og tilsæt lidt olivenolie og citronsaft. Vend godt rundt.

creme fraiche 38%frisk løvstikke
25 min.
Løvstikkecreme

Skyl løvstikken. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stor nok til at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom løvstikke, både stilke og blade, og rigeligt med neutral olie og en smule salt ned i beholderen. Blend dilden og olien til du får en helt lind olie - mindst et par minutter.

Vend olien sammen med creme fraichen og smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Dræn kartoflerne for vand og vend dem med løvstikkecremen. Anret dem på en tallerken med fennikelen på siden og den sprøde salat til.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?