0

Cremet katalansk fiskesuppe på torsk med kartofler & spinat og aioli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Katalansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bullinada er en legeret og cremet catalansk skaldyrssuppe/gryderet krydret med bla. safran, appelsin og fennikel, legeret med dejlig hvidløgsmayonnaise (aioli), og fyldt med kartofler. Denne version er dog lavet på fisk i stedet for en kombination af fisk og skaldyr.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skindBullinada - krydderiblanding
1 min.
Salt fisken

Del fisken i mindre stykker. 5-7 stykker pr person du laver mad til er passende. Kom fisken i en skål og drys med lidt fint salt, en smule sukker samt ca 1/3 af krydderiblandingen samt liidt revet appelsinskal (brug ca 1/3 her). Vend det grundigt rundt således alle fiskestykker er dækket. Kom fisken i køleskabet til senere. 

små kartoflerhvidløgzittauerløgappelsin
5 min.
Bullinada del 1

Skær kartoflerne i 2-3 mm tykke skiver, gerne på et mandolinjern.

Pil og fintsnit løg.

Pres hvidløg i en hvidløgspresse.

Riv skallen af appelsin, og pres saften fra. 

små kartoflerzittauerløghvidløgbouillon (høns)appelsinbabyspinatPiskefløde
15 min.
Bullinada del 2

Kom en stor ildfast form eller skål i din airfryer og tilsæt løg, og det sidste hakkede hvidløg, skivede kartofler, appelsinskal og -saft. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt 2 dl. vand pr. person + bouillon og det sidste af krydderiblandingen. Tænd airfryereen på 200 grader og lad det hele simre i ca. 30-35 min., indtil kartoflerne er helt møre. 

Kom fløde på og Kom fisken i den kogende suppe, og vend forsigtigt rundt. Giv nu suppen yderligere 6-8 minutter til fisken er lige netop er tilberedt. 

Vend spinat forsigtigt i og smag til med salt og peber.

NB. VIGTIGT!:
Sørg for at din beholder er stor nok til at kunne indeholde det hele - er den ikke det kan du evt. stege fisken på en pande eller give den 3-4 minutter seperat bagfter suppen er klar i airfryeren. 

mayonnaisehvidløg
30 min.
Aioli:

Rør mayonnaisen med 2/3 af det pressede hvidløg. Smag til med salt og peber. Lad aioli'en trække til senere. 

45 min.
Anretning

Anret suppe i dybe tallerkener og server aiolien dertil. 

Rør ca. 1 spsk. aioli i hver portion ved bordet. 

Fif: server evt. lidt brød dertil.

Bonusinfo

Bullinada - krydderiblanding indeholder:

Fennikelfrø, sød paprika, gurkemeje, piment d'espelette & safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?