0
Keema med oksekød serveret med med paratha og yoghurt

Keema med oksekød serveret med med paratha og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Paratha er en type indiske eller pakistanske flade madbrød - ofte uden gær. De er pivnemme at lave og bages på en pande. I denne version er de krydret med en lækker spicy krydderiblanding.

Allergener:
Sesam, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

garam masalaflåede og hakkede tomaterzittauerløghvidløggrøn chilipeberingefærlime
1 min.
Keema (krydret okse):

Løg, ingefær, hvidløg og chili hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tilsættes det hakkede kød og garam masala (pas på, krydderiet er HOT, så prøv dig frem). Lad det hele stege stille og roligt, til kødet er helt gennemstegt.

Tilsæt hakkede tomater, fyld dåsen halvt op med vand, og tilsæt dette også. Kog igennem ved lav varme i mindst 15-20 min. - gerne helt op til 1 time. Hæld evt. lidt mere vand på undervejs, så retten ikke koger helt tør.

Rør jævnligt. Smag til med salt, sukker og limesaft. Keema'en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.

olieparatha krydderiblandingpizzadej - på surdej
20 min.
Paratha:

Tag gerne dejen til Paratha ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.

Del hver pizzakugle i 2 dele, og rul hver af de mindre dejkugler ud til lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensl dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min. på hver side, og vend gerne flere gange undervejs. Kom de bagte paratha på en tallerken, og kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte brød. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af paratha krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte paratha lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende omend autentiske proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes/rulles lidt flad (1-2 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 minutter ved 175 grader. Pensl gerne brødene med lidt smeltet smør, når de kommer ud af ovnen.
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet, med yoghurt og plukket koriander serveret til.

Bonusinfo

Paratha krydderiblanding indeholder:

25% hel nigella
25% hel sesam
15% knust spidskommen
10% knuste gule sennepsfrø
10% Knuste korianderfrø
10% gurkemeje
5% chilipulver

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?