0
Kikærte-paneret schnitzel med blomkål-kikærtesalat med chaat masala, mango og mynte

Kikærte-paneret schnitzel med blomkål-kikærtesalat med chaat masala, mango og mynte

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
chaat masalacitronmangomynte
1 min.
Blomkål-kikærtesalat:

Skyl kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Soigner blomkålet, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn".

Riv skallen af citronen fint. Halvér citronen, pres saften af, og vend saft og citronskal sammen.

Pluk mynte, hak den groft, og bland den i salaten sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie.

Skræl og skær mango i tern.

Vend det hele sammen med de skyllede og afdryppede kikærter. Smag til med chaat masala (du skal bruge omtrent 2/3 her), salt, peber og en lille smule honning/sukker.

skinkeschnitzelkikærtemelchaat masala
20 min.
Schnitzel:

Krydr schnitzlerne generøst med det sidste chaat masala, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i kikærtemel. Sørg for at presse kikærtemelet godt fast i kødet. Steg schnitzlerne på en pande i rigeligt fedtstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg, til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.