0
Kikærte-paneret schnitzel med blomkål-kikærtesalat med chaat masala, mango og mynte

Kikærte-paneret schnitzel med blomkål-kikærtesalat med chaat masala, mango og mynte

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
chaat masalacitronmangomynte
1 min.
Blomkål-kikærtesalat:

Skyl kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Soigner blomkålet, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn".

Riv skallen af citronen fint. Halvér citronen, pres saften af, og vend saft og citronskal sammen.

Pluk mynte, hak den groft, og bland den i salaten sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie.

Skræl og skær mango i tern.

Vend det hele sammen med de skyllede og afdryppede kikærter. Smag til med chaat masala (du skal bruge omtrent 2/3 her), salt, peber og en lille smule honning/sukker.

skinkeschnitzelkikærtemelchaat masala
20 min.
Schnitzel:

Krydr schnitzlerne generøst med det sidste chaat masala, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i kikærtemel. Sørg for at presse kikærtemelet godt fast i kødet. Steg schnitzlerne på en pande i rigeligt fedtstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg, til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Hvad med også at prøve?

Favorit Måltidskassen

Inspiration med overraskende opskrifter fra alverdens kulinariske hjørner. FavoritKassen varierer mellem fisk, kød og fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?