Skyl kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Soigner blomkålet, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn".
Riv skallen af citronen fint. Halvér citronen, pres saften af, og vend saft og citronskal sammen.
Pluk mynte, hak den groft, og bland den i salaten sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie.
Skræl og skær mango i tern.
Vend det hele sammen med de skyllede og afdryppede kikærter. Smag til med chaat masala (du skal bruge omtrent 2/3 her), salt, peber og en lille smule honning/sukker.
Krydr schnitzlerne generøst med det sidste chaat masala, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i kikærtemel. Sørg for at presse kikærtemelet godt fast i kødet. Steg schnitzlerne på en pande i rigeligt fedtstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg, til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.
Som vist på billedet.
Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.
Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.
Inspiration med overraskende opskrifter fra alverdens kulinariske hjørner. FavoritKassen varierer mellem fisk, kød og fjerkræ.
Kommentarer og forslag til opskriften