Skrab, skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt godt saltet vand i 18-20 minutter. Lad de kogte kartofler dampe af i et dørslag!
Del kyllingelårene i lår og underlår. Kom stykkerne i en skål og krydr dem med salt og peber samt 2/3 af krydderimixet og vend dem rundt så krydderiet bliver fordelt ligeligt. Vend kyllingestykkerne i først kikærtemel, dernæst kærnemælk og til sidst kikærtemel igen. Friter stykkerne i rigeligt neutral olie (180 grader), eller steg dem på en pande i godt med olie. Steg til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. (det tager ca. 10-12 minutter) Lad kyllingestykkerne dryppe af på køkkenrulle, og drys med lidt salt.
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern
Skær de kogte kartofler i skiver.
Pres saften fra appelsinerne
Skyl, pluk og hak persille
Vend kartofler, revede gulerødder, hakket persille sammen med det sidste krydderimix samt generøse mængder af din bedste olivenolie – smag til med lidt sukker samt salt og peber.
Srab sovsen over i en lille gryde med en smule vand i bunden - kog sovsen igennem i 1 minut. Alternativt kan sovsen varmes op i en mikrobølgeovn.
Som vist.
Southern fried chicken spices indeholder:
27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.
Kommentarer og forslag til opskriften