0
Kikærte southern fried kyllingelår med kartoffel-gulerodssalat og skysovs

Kikærte southern fried kyllingelår med kartoffel-gulerodssalat og skysovs

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab, skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt godt saltet vand i 18-20 minutter. Lad de kogte kartofler dampe af i et dørslag! 

hele kyllingelårkikærtemelsouthern fried chicken spiceskærnemælk
5 min.
Kylling:

Del kyllingelårene i lår og underlår. Kom stykkerne i en skål og krydr dem med salt og peber samt 2/3 af krydderimixet og vend dem rundt så krydderiet bliver fordelt ligeligt. Vend kyllingestykkerne i først kikærtemel, dernæst kærnemælk og til sidst kikærtemel igen. Friter stykkerne i rigeligt neutral olie (180 grader), eller steg dem på en pande i godt med olie. Steg til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. (det tager ca. 10-12 minutter) Lad kyllingestykkerne dryppe af på køkkenrulle, og drys med lidt salt.

kartoflerappelsingulerødderbredbladet persille
15 min.
Kartoffel-gulerodssalat

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern

Skær de kogte kartofler i skiver.

Pres saften fra appelsinerne

Skyl, pluk og hak persille

Vend kartofler, revede gulerødder, hakket persille sammen med det sidste krydderimix samt generøse mængder af din bedste olivenolie – smag til med lidt sukker samt salt og peber.

 

skysovs
35 min.
Skysovs:

Srab sovsen over i en lille gryde med en smule vand i bunden - kog sovsen igennem i 1 minut. Alternativt kan sovsen varmes op i en mikrobølgeovn.

40 min.
Anretning:

Som vist.

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?