ADVARSEL!
Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk, og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn end de fleste vil kunne kapere! Prøv dig frem med 0,5-1 chili og 4-5 peberkorn pr. person først, og justér så - efter behag og hårdførhed.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rør tamari sammen med samme mængde lys eddike samt 1-2 tsk. kartoffelmel.
Skær kyllingebryst ud i tern på 1 x 1 cm.
Vend kyllingekødet med tamariblandingen, og lad det marinere, til det skal bruges.
Åbn posen med krydderier, og kom dem i en skål. Sortér de hele chilipebre fra, og skær eller klip dem i 3-4 stykker. Fjern evt. alle kerner, og kassér dem. Knus de tilbageværende sechuanpeberkorn fra krydderiblandingen let i en morter.
ADVARSEL! Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn, end mange vil kunne kapere! Prøv dig frem med 0,5-1 chili og 4-5 peberkorn pr. person først, og justér så efter behag og hårdførhed.
Hak peanuts groft.
Pil og skær hvidløg i skiver.
Skræl og riv ingefær fint.
Soigner forårsløg. Skær den hvide del i 1 cm brede stykker, og snit den grønne del fint.
Gør en wok klar, og varm den op med et par spsk. neutral olie.
Kom chilipeber på (pas på, prøv dig frem med 0,5-1 chili pr. person), og rist igennem i 1-2 min. ved jævn varme. (Pas på - de er stærke, så er du følsom, bruges lidt mindre).
Kom sechuanpeber på (pas på, prøv dig frem med, hvad der svarer til 4-5 peberkorn pr. person først) sammen med hvidløg og ingefær, og rist igennem i 1 minut.
ADVARSEL! Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn, end mange vil kunne kapere!
Kom kylling og marinade på, og rist igennem i 2-3 min.
Kom den hvide del af forårsløgene på.
Kom halvdelen af de hakkede peanuts på, og smag til med salt samt evt. en lille smule sukker.
Som vist på billedet med de kogte ris ved siden af. Drys med de sidste peanuts og den grønne del af forårsløgene.
Gong Bao indeholder 50/50 af Sechuan peber og hele bird eye chili
Sechuan peber er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice. Sechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden. Sechuan peber blev engang brugt som en erstatning, da peber blev dyrt som guld. Sechuan peber blev tidligere betragtet som mad der var egnet til guder i Kina.
Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.
Kommentarer og forslag til opskriften