0
Kinesisk Gong Bao Chicken med chili & sechuanpeber samt peanuts og ris

Kinesisk Gong Bao Chicken med chili & sechuanpeber samt peanuts og ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

ADVARSEL!

Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn end de fleste vil kunne kapere! Prøv dig frem med 0,5-1 chili og 4-5 peberkorn pr. person først og justér så - efter behag og hårdførhed.

 

Allergener:
Soya, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på pakken.

  2. Rør tamari sammen med samme mængde lys eddike samt 1-2 tsk. kartoffelmel.

  3. Skær kyllingebryst ud i tern på 1 x 1 cm.

  4. Vend med ovenstående tamariblanding, og lad det marinere til, det skal bruges.

  5. Åbn posen med krydderier, og kom dem i en skål. Sorter de hele chilipebre fra, og skær eller klip dem i 3-4 stykker. Fjern alle kerner, og kasser dem. Knus de tilbageværende sechuanpeberkorn fra krydderiblandingen let i en morter.

  6. Hak peanuts groft.

  7. Pil og skær hvidløg i skiver.

  8. Skræl og riv ingefær fint.

  9. Soigner forårsløg. Skær den hvide del i 1 cm brede stykker, og snit den grønne del fint.

  10. Gør en wok klar, og varm den op med et par spsk. neutral olie.

  11. Kom chilipeber på, og rist igennem 1-2 minutter ved jævn varme. (Pas på - de er stærke, så er du følsom, bruges lidt mindre).

  12. Kom sechuanpeber på sammen med hvidløg og ingefær, og rist igennem i 1 minut.

  13. Kom kylling og marinade på, og rist igennem 2-3 minutter.

  14. Kom den hvide del af forårsløgene på.

  15. Kom de hakkede peanuts på, og smag til
kyllingebryst uden skind
Anretning:

Som vist på billedet med de kogte ris ved siden af. Drys med den grønne del af forårsløgene

Gong Bao krydderi
ADVARSEL!

Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn end de fleste vil kunne kapere! Prøv dig frem med 0,5-1 chili og 4-5 peberkorn pr. person først og justér så - efter behag og hårdførhed.

Bonusinfo

Gong Bao indeholder 50/50 af Sechuan peber og hele bird eye chili

Sechuan peber er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af ​​de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice. Sechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden. Sechuan peber blev engang brugt som en erstatning, da peber blev dyrt som guld. Sechuan peber blev tidligere betragtet som mad der var egnet til guder i Kina.

Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?