0
Carbonara med bacon og syrlig gulerodssalat på siden
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderskalotteløgbredbladet persillecitronrucola
1 min.
Lav salaten

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta - mindst 1 liter pr. kuvert. Husk et godt skud salt - vandet skal smage som Vesterhavet!

Skræl gulerødderne i strimler med en kartoffelskræller, og hak skalotteløg super fint. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint. Bland gulerødder, rucola, løg og persille i en skål sammen med masser af fintrevet citronskal, citronsaft og lidt olivenolie.

bacon i ternspaghettiægparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Forbered carbonara

Kog pastaen til den er al dente - smag dig frem.

Pisk æg og fintrevet ost godt sammen i en skål.

Find en stor pande frem, og steg baconen til den lige begynder at tage farve - den må ikke være alt for sprød. Skru knoppen på din peberkværn helt løs, så den kværner så groft som muligt. Kom et generøst skud groftkværnet sort peber op i panden til baconen, og lad den stege med. Sluk herefter for panden.

20 min.
Saml carbonara

Kom ca. 1/2 dl pastakogevand pr. kuvert op i skålen med æg, og rør godt rundt. 

Dræn pastaen, og kom den over i panden med bacon. Tilføj æggemassen, og vend grundigt rundt, til æggemassen begynder at tykne, og creme pastaen. Hvis ikke det sker, kan du tænde for panden på laveste blus, og give det hele lidt varme, mens du rører rundt - men pas på, at du ikke laver røræg.

30 min.
Anretningen

Anret og servér straks carbonaraen med salaten i en lille skål på siden.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?