0
Klassisk fiskesuppe
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mad med MEST
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Klassisk fiskesuppe
1 min.
Suppe:

Kom suppen i en gryde og kog den forsigtigt op, mens du pisker i den i ny og næ. Når suppen koger, kan du evt. give den en tur med en stavblender, så den skummer lidt. Suppen er legeret med smør og er smagt til – hvis du ønsker det kan du tilsætte 5-10 dråber citronsaft lige inden du serverer den og evt. justere salt efter smag.

5 min.
Fisk:

Forvarm ovnen til 175 grader. Del fisken i passende stykker og krydr hvert stykke med salt og læg dem i et ildfast fad dryppet med et par dråber olivenolie. Dryp også et lille stænk olivenolie ovenpå fisken og dæk det ildfaste fad (med høj kant) med stanniol. Bag fisken deri i 10-12 minutter. Tag fisken ud og lad den hvile 2-3 minutter, stadig under stanniol.

10 min.
Porre

Server evt. lidt smørdampede porrer til suppen – snit det hvide af 2 porrer fint – skyl dem godt og grundigt, så der ikke er jordrester tilbage. Kom de skyllede porrer i en lille gryde med 25 g smør og lidt salt – kom låg på og kog op – lad porren dampe i 2 minutter. Dræn væden fra i en sigte.

20 min.
Anretning:

Fordel den varme suppe i tallerkener, læg porrerne i bunden og et stykke bagt fisk i midten af hver tallerken og pynt evt. med krydderurter, her har kokken brugt karse. Server suppen med godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?