0
Klassisk gazpacho Andaluz med rejer og rødspættefilet

Klassisk gazpacho Andaluz med rejer og rødspættefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Spansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtgrøn peberfrugtagurkforårsløg
1 min.
Sprødt knas

Skær nogle fine tern af agurk og peberfrugt (brug ca. 1/4 del af begge her), som skal drysses i suppen til sidst. Snit også nogle af de grønne toppe fra forårsløgene fint. Skyl det hele, og kom dem i køleskabet, til de skal bruges.

forårsløgrød peberfrugtgrøn peberfrugtrød chilibasilikum
10 min.
Gazpacho

Skær agurker, grøn peber og tomater i mindre stykker, og kom dem i en skål.

Forårsløg, rød peber og lidt hvidløg skæres i tynde skiver, og sauteres i lidt olivenolie, uden at tage farve. Når de er er let møre, tages de af varmen, og afkøles let.

De afkølede grøntsager blendes sammen med tomaterne, grøn peber, agurk, lidt daggammelt hvidt brød, hvis du har det, de sidste rå hvidløg, chili (efter smag - og pas på, de kan være stærke!) og basilikum. Smag til med eddike (gerne en god sherryeddike eller rødvinseddike), generøse mængder af din bedste olivenolie, salt, peber og lidt sukker. 

Fif 1: Justér evt. tykkelsen/konsistensen med lidt vand. 

Fif 2: Justér evt. smagen med en smule Tabasco, hvis du har en flaske stående.

Sæt suppen på køl til senere.

rødspættefilet
25 min.
Fisken

Rul fileterne sammen, og krydr med salt og peber. Kom dem i et smurt ildfast fad, og dryp med lidt god olivenolie. Bag fisken ved 160 grader i 10-12 min., indtil fisken er mælkehvid, og kødet gennemstegt.

olivenolie, ekstra jomfrubasilikumrejer (pillede)forårsløg
45 min.
Anretning

Anret som vist på billedet. Servér den bagte fisk i suppen, og drys med kolde rejer. Pynt med lidt basilikum, det sprøde knas, forårsløgstoppe og dryp med lidt god olivenolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?