0
Klassisk karrysuppe med pocheret frilandskylling og ris

Klassisk karrysuppe med pocheret frilandskylling og ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Sennep, Selleri

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (passer til 150 g ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.

Pocheret kyllingebryst: Kog ¼ liter vand pr. person op med urtebouillon. Tilsæt kyllingebryst, og skru ned, så brystet netop simrer lige under kogepunktet i ca. 8-10 minutter. Sluk, og lad kyllingen trække yderligere 5 minutter, mens du forbereder suppen. Pluk derefter kyllingebrystkødet i strimler.

Karrysuppe: Befri tomaterne for kerner (gem dem), og skær tomatkødet i strimler. Skær også peberbrugt i fine strimler, og sæt dem til side sammen med tomatstrimlerne. Pil og snit hvidløg og skalotteløg fint, og skær æblet i små tern. Sauter æbler, hvidløg og løg af i lidt smør ved medium varme. Tilsæt karry, og rist igennem. Kom fonden fra kyllingen på sammen med tomatkernerne, og kog i 5 minutter. Hæld fløde på, og kog i yderligere 5 minutter. Blend suppen glat, og sigt den evt. gennem en sigte. Kog suppen op igen denne gang med peberfrugtstrimlerne, og tilsæt, så snart den koger, det plukkede kyllingekød, de kogte ris og tomat. Sluk for blusset, og smag til med salt, lidt sukker og peber!.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?