0
Klassisk tomatsuppe
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Selleri, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
cherry- eller blommetomaterrødløghvidløgolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Bag grøntsager

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Skær tomaterne i kvarte. Skær løg i store tern, og hak hvidløg fint.

Kom tomater, løg, hvidløg, 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber op i et ildfast fad. Sæt fadet i ovnen i 20 min., eller indtil grøntsagerne er bløde og lidt sorte i kanterne. 

15 min.
Steg fisk

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Steg fisken på en godt varm pande i 1 tsk. olie pr. person i 3 min. på den ene side og 1 minut på den anden side. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 minutter på begge sider. Hold fisken lun indtil servering.

Steg samtidig græskarkernerne på en anden pande uden fedtstof til de popper.

flåede og hakkede tomatergrøntsags bouillontørret oreganobasilikumflydende honningLys eddikehvide bønner
20 min.
Suppe

Hæld de hvide bønner op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.

Kom de bagte grøntsager sammen med al væsken fra fadet, op i en gryde sammen med hakkede tomater på dåse, grøntsagsbouillon, oregano, frisk basilikum (gem lidt til pynt), 1/2 tsk honning pr. person og 1/2 dl vand pr. person. Kog det hele op, og blend så suppen med en stavblender.
Smag suppen til med salt, peber, honning og evt. lidt lys eddike (evt. balsamico). Kom evt. ekstra vand i, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Tilsæt drænede hvide bønner til suppen, og lad dem blive varmet igennem.

30 min.
Anretning

Spis suppen med et stykke fisk ovenpå, og top med græskarkerner og frisk basilikum.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?