0
Klassisk tomatsuppe
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomaterrødløghvidløgolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Bag grøntsager

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Skær tomaterne i kvarte. Skær løg i store tern, og hak hvidløg fint.

Kom tomater, løg, hvidløg, 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber op i et ildfast fad. Sæt fadet i ovnen i 20 min., eller indtil grøntsagerne er bløde og lidt sorte i kanterne. 

15 min.
Steg fisk

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Steg fisken på en godt varm pande i 1 tsk. olie pr. person i 3 min. på den ene side og 1 minut på den anden side. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 minutter på begge sider. Hold fisken lun indtil servering.

Steg samtidig græskarkernerne på en anden pande uden fedtstof til de popper.

flåede og hakkede tomatergrøntsagsbouillontørret oreganobasilikumflydende honningLys eddikehvide bønner
20 min.
Suppe

Hæld de hvide bønner op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.

Kom de bagte grøntsager sammen med al væsken fra fadet op i en gryde sammen med hakkede tomater på dåse, fløde, grøntsagsbouillon, oregano, frisk basilikum (gem lidt til pynt), 1/2 tsk honning pr. person og 1/2 dl vand pr. person. Kog det hele op, og blend så suppen med en stavblender.
Smag suppen til med salt, peber, honning og evt. lidt lys eddike (evt. balsamico). Kom evt. ekstra vand i, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Tilsæt drænede hvide bønner til suppen, og lad dem blive varmet igennem.

30 min.
Anretning

Spis suppen med et stykke fisk ovenpå, og top med græskarkerner og frisk basilikum.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
645 kcal
Fedt:
35,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,6 g
Kulhydrat:
36,7 g
heraf sukkerarter:
13,6 g
Kostfibre:
4,7 g
Protein:
41,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?