Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Skær tomaterne i kvarte. Skær løg i store tern, og hak hvidløg fint.
Kom tomater, løg, hvidløg, 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber op i et ildfast fad. Sæt fadet i ovnen i 20 min., eller indtil grøntsagerne er bløde og lidt sorte i kanterne.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Steg fisken på en godt varm pande i 1 tsk. olie pr. person i 3 min. på den ene side og 1 minut på den anden side. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 minutter på begge sider. Hold fisken lun indtil servering.
Steg samtidig græskarkernerne på en anden pande uden fedtstof til de popper.
Hæld de hvide bønner op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
Kom de bagte grøntsager sammen med al væsken fra fadet op i en gryde sammen med hakkede tomater på dåse, fløde, grøntsagsbouillon, oregano, frisk basilikum (gem lidt til pynt), 1/2 tsk honning pr. person og 1/2 dl vand pr. person. Kog det hele op, og blend så suppen med en stavblender.
Smag suppen til med salt, peber, honning og evt. lidt lys eddike (evt. balsamico). Kom evt. ekstra vand i, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Tilsæt drænede hvide bønner til suppen, og lad dem blive varmet igennem.
Spis suppen med et stykke fisk ovenpå, og top med græskarkerner og frisk basilikum.
Kundekommentarer ()