0

Klassisk torsk med bacon, æg, rødbeder og sennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Begynd med tilbehøret: Bacon: Brug baconskiver og skær dem på tværs i mindre stykker. Skiver giver mere sprødt bacon end fx bacontern. Steg dem helt sprøde på en pande. Rødbeder: Tør rødbederne på køkkenrulle og skær dem i små tern. Hakket æg: Kog æggene og skær de hårdkogte æg i tern. Anret bacon, rødbeder og æg i 3 skåle.

Sennepssauce: Lav en opbagt hvid sauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt 1 stor spsk. mel og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken - lidt ad gangen - mens du pisker - til saucen får en passende konsistens. Smag til med lidt stødt muskatnød, salt og peber. Til sidst smages sovsen til med 2-3 tsk. grov fiskesennep (der kan tilsættes mere efter behag).

Torsk: Skær torsken i portionsstykker eller bag den hel. Det vigtigste er, at stykkerne er nogenlunde ens i tykkelsen.  Placer fisken i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber og dryp lidt fond over. Sæt fadet i en 190 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Fisken må hellere få for lidt end for meget - og i stedet hvile overdækket udenfor ovnen i 5 min. inden servering.

Til den klassiske torsk hører aspargeskartofler.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?