0
Klassiske boller i selleri med kartofler og persille

Klassiske boller i selleri med kartofler og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerbredbladet persillesmør
1 min.
Kartofler:

Skræl og kog kartoflerne i rigeligt, saltet vand. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og de dampes af på komfuret i 1 minut. Kom en generøs klump smør ved, og vend rundt. Vend kartoflerne med masser af hakket persille (gem lidt til anretningen).

Hakket grisekød 9-15%æg2zittauerløgsødmælkhvedemelsort pebersalt
10 min.
Kødboller:

Rør kødet sejt med salt. Krydr med finthakket eller revet løg samt sort peber, og rør med 1 helt æg pr. 300 g kød. Rør nu med 1-2 spsk. hvedemel og ½-1 dl mælk, igen pr. 300 g kød. Smag evt. på farsen, eller steg en lille prøvedelle, og smag på den. Juster evt. smagen med salt og peber. Sæt en kasserolle over at koge med 2 dl vand og 1 tsk. salt pr. 300 g kød. Pocher kødboller i vandet i 6-8 minutter. Fisk bollerne op, og sæt dem til side.

knoldselleri test
20 min.
Selleri:

Skræl selleri og skær det i tern på ca. 0,5 x 0,5 cm. Skyl dem grundigt, og kog dem i 2-3 minutter i kogevandet fra kødbollerne. Fisk selleri op, og sigt kogevandet op i en skål.

fløde 38% (piskefløde)smørhvedemelsødmælk
30 min.
Sovs:

Smelt 25 g smør pr. person, du laver mad til, i en kasserolle. Tilsæt 1-2 spsk. hvedemel, og bag det igennem, mens du pisker det igennem. Kom vandet fra de pocherede kødboller og selleri samt den sidste rest mælk fra farsen (hvis du har lidt tilbage) op i gryden, og kog igennem et par minutter, mens du hele tiden pisker. Tilsæt fløde, og kog igennem. Smag sovsen til med salt og peber. Kom kødboller og selleri tilbage i sovsen, og bring det hele tilbage til kogepunktet. Server.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?