0
Sprødstegte rødspætte/skærisingfileter med persillesovs & karamelliseret citron

Sprødstegte rødspætte/skærisingfileter med persillesovs & karamelliseret citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Rødspætte challenge
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerkruspersille
1 min.
Kartofler

Skræl kartoflerne og del evt. de største, så de er lige store. Kog i rigeligt godt saltet vand i 20-22 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre - kom en generøs klat smør ved og vend forsigtigt rundt - drys med lidt hakket persille og gerne lidt god flagesalt som fx Maldon eller Læsø.

kruspersille
10 min.
Hakket persille

Pluk alt persillen af stilkene og skyl det grundigt i 2-3 hold koldt vand. Dræn vandet fra - gerne i en salatslynge og hak persillen meget fint.

sødmælkfløde 38% (piskefløde)grøntsags bouillonsmørhvedemel
15 min.
Persillesovs

Smelt 25 gram smør pr. person i en, gerne tykbundet, kasserolle, tilfør 1 spsk. hvedemel pr. person og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme, imens det bruser let, uden det tager farve. Tilsæt nu mælk lidt ad gangen, til du opnår en passende tyk konsistens - lad det koge igennem et par minutter, mens du pisker heftigt, så alle klumper røres ud - kog det i et minuts tid, mens du hele tiden pisker, nu mere moderat - tilsæt evt. lidt mere mælk og pisk igennem igen, tilsæt så piskefløde og lad det koge et par minutter. Smag saucen til med grøntsagsbouillon, salt, hvid peber og evt. lidt muskatnød. Lige før du serverer, tilsætter du MASSER af finthakket persille til den brandvarme sovs.

Pas på - sovsen brænder let på! 

citron
30 min.
Karamelliseret citron

Halvér citronen. Varm en pande (gerne af støbejern) op til høj varme og brænd citronen på skærefladen i et par minutter.

rødspættefiletæghvedemelraspolie
35 min.
Rødspættefileter

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. (Hvis fileterne er store, kan de med fordel deles på langs). Fritér fisken i rigeligt neutral olie i en gryde ved ca. 185 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt god salt.

Fortrækker du at pandestege i smør, kan du snildt gøre det i stedet.

45 min.
Anretning

Som vist - pres lidt af saften fra de karamelliserede citroner over den sprøde fisk ved bordet! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?