0
Knoldselleri med stegt kulmule/lyssej, oliven og parmesan

Knoldselleri med stegt kulmule/lyssej, oliven og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Grønne Nocellara oliven, uden stenskalotteløg
1 min.
Skalotteløg

Skræl løgene, og snit dem superfint med en skarp kniv. Dræn vandet fra oliven, og hak dem en smule grovere med samme kniv.

Bland begge dele i en skål til senere.

 

citronicebergsalat
7 min.
Salat

Fjern de yderste 2-3 salatblade og kasser dem. Skær herefter salaten ud i små både og skyl dem forsigtigt.

Kom salaten op i en skål, og vend dem med en lille smule god olivenolie, fintrevet citronskal og lidt citronsaft.

 

knoldselleri
15 min.
Selleri

Start med at skrælle knoldsellerien, gerne med en kartoffelskræller, så du undgår for meget spild. Skær den ud i store tern på ca. 2x2 cm.

Varm en stor pande op ved mellemvarme, og tilsæt en god sjat olivenolie. Sauter ternene i ca. 5-7 min., til de er møre, og har taget en lille smule farve. Et minut inden selleriternene er færdige, tilsætter du blandingen med løg og oliven. Bland det godt på panden, og lad det blot lige lune med. Smag til med salt og friskkværnet peber, og hold blandingen lun til anretning.

kulmulefilet med skind
20 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, varm den op igen ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden til kødet har fået en mælkehvid farve. Vend herefter fisken, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige inden du vender fisken.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Vend selleriblanding og salat sammen, og anret dem i en dyb tallerken. Kom fisken ovenpå, og slut af med at rive parmesan fint henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?