0
Knoldselleri med stegt kulmule/lyssej, oliven og parmesan

Knoldselleri med stegt kulmule/lyssej, oliven og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Grønne Nocellara oliven, uden stenskalotteløg
1 min.
Skalotteløg

Skræl løgene, og snit dem superfint med en skarp kniv. Dræn vandet fra oliven, og hak dem en smule grovere med samme kniv.

Bland begge dele i en skål til senere.

 

citronicebergsalat
7 min.
Salat

Fjern de yderste 2-3 salatblade og kasser dem. Skær herefter salaten ud i små både og skyl dem forsigtigt.

Kom salaten op i en skål, og vend dem med en lille smule god olivenolie, fintrevet citronskal og lidt citronsaft.

 

knoldselleri
15 min.
Selleri

Start med at skrælle knoldsellerien, gerne med en kartoffelskræller, så du undgår for meget spild. Skær den ud i store tern på ca. 2x2 cm.

Varm en stor pande op ved mellemvarme, og tilsæt en god sjat olivenolie. Sauter ternene i ca. 5-7 min., til de er møre, og har taget en lille smule farve. Et minut inden selleriternene er færdige, tilsætter du blandingen med løg og oliven. Bland det godt på panden, og lad det blot lige lune med. Smag til med salt og friskkværnet peber, og hold blandingen lun til anretning.

kulmulefilet med skind
20 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, varm den op igen ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden til kødet har fået en mælkehvid farve. Vend herefter fisken, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige inden du vender fisken.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Vend selleriblanding og salat sammen, og anret dem i en dyb tallerken. Kom fisken ovenpå, og slut af med at rive parmesan fint henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?