Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Skær fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad til senere - sæt ikke fadet på køl.
Tænd din ovn på 160 grader varmluft.
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Kog dem møre stille og roligt - ca. 10-15 minutter.
Sæt fisken i ovnen og bag den ca. 15 minutter.
Rist valnødderne på en tør pande og lad dem køle en smule af. Skyld persillen og ryst den godt tør for vand. Riv osten fint på et rivejern.
Blend valnødder og persille til en grov pesto mens du tilsætter rigeligt god olivenolie. Tilsæt osten derefter når du har blendet persille og nødder en smule. Du kan bruge en stavblender, en søjleblender eller alternativt en morter.
Smag pestoen til med rigeligt citronsaft, fintrevet citronskal og salt og friskkværnet peber.
Skær spidskålen ud i grove chunks og pluk dem fra hinanden, så du får en grov salat.
Vend spidskålen godt rundt med pestoen.
Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt et par spsk god olivenolie og knus kartoflerne let med en gaffel. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber.
Anret de knuste kartofler på en tallerken med kålsalaten ovenpå og den bagte fisk på siden.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()