0
Kødboller i daal med spinat, æble og koriander
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
røde linserløgdaalkrydderi
1 min.
Linser

Start med at skrælle løg, og hak det groft med en skarp kniv. Find en stor gryde frem. Varm den op ved mellemhøj varme, og sautér løgene af i en generøs mængde olie, uden at de tager farve. Tilsæt derefter daalkrydderiet, og lad det stege med et minuts tid.

Skyl linserne grundigt i en sigte, tilsæt dem til gryden, og kom vand i, så det dækker rigeligt. Lad linserne koge stille og roligt i ca. 20 min., til de er blevet helt møre og danner en tyk grød. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne skulle være ved at brænde på.

hakket grisekød
5 min.
Kødboller

Kom kødet op i en skål, og tilsæt et godt skud salt og masser af friskkværnet peber. Rør farsen sej, og form 3-5 små kødboller pr. kuvert. 

Steg kødbollerne på en stor pande i en god mængde olie i ca. 5-6 minutter, til de har taget godt med farve over det hele og er gennemstegt. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle indtil servering.

Tør panden af, du skal bruge den igen senere.

rødt æblebabyspinatkorianderlime
10 min.
Spinat

Skyl spinat og dryp den godt af for vand. 

Snit æblet i tynde strimler med en skarp kniv, og hak koriander groft igennem.

Varm panden fra før op igen, til den er rygende varm. Tilsæt en lille smule olie, og steg spinaten hårdt i blot 30 sekunder til 1 minut. Laver du mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege den over et par gange. Smag til med salt og friskkværnet peber, og kom det op i en skål sammen med æble og koriander. Vend det hele rundt sammen med masser af limesaft og fintrevet limeskal.

25 min.
Anretning

Smag daalen til en sidste gang og anret den i en dyb tallerken, sammen med kødbollerne. Kom stegt grønt henover retten til sidst.

Velbekomme!

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?