0
Daal med kødboller, pak choy, æble og koriander
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgdaalkrydderimung daal / gule linser
1 min.
Linser

Skræl løg, og hak det groft med en skarp kniv. Find en stor gryde frem. Varm den op ved mellemhøj varme, og sautér løgene af i en generøs mængde olie, uden at de tager farve. Tilsæt derefter daalkrydderiet, og lad det stege med et minuts tid.

Skyl linserne grundigt i en sigte, tilsæt dem til gryden, og kom vand i, så det dækker rigeligt. Lad linserne koge stille og roligt i ca. 20 min., til de er blevet helt møre og danner en tyk grød. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne skulle være ved at koge tørre.

hakket grisekød
5 min.
Kødboller

Kom kødet op i en skål, og tilsæt et godt skud salt og masser af friskkværnet peber. Rør farsen sej, og form 3-5 små kødboller pr. kuvert. 

Steg kødbollerne på en stor pande i en god mængde olie i ca. 5-6 minutter, til de har taget godt med farve over det hele og er gennemstegt. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle indtil servering.

Tør panden af, du skal bruge den igen senere.

pak choykorianderlimeæble
10 min.
Pak choy

Skyl pak choy og dryp dem godt af for vand. Skær dem i tynde strimler med en kniv

Snit æblet i tynde strimler med en skarp kniv, og hak korianderen groft igennem.

Varm panden fra før op igen, til den er rygende varm. Tilsæt en lille smule olie, og steg pak chok hårdt i blot 30 sekunder til 1 minut. Laver du mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege den over et par gange. Smag til med salt og friskkværnet peber, og kom det op i en skål sammen med æble og koriander. Vend det hele rundt sammen med masser af limesaft og fintrevet limeskal.

25 min.
Anretning

Smag daalen til en sidste gang og anret den i en dyb tallerken, sammen med kødbollerne. Kom stegt grønt henover og slut af med rucola.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?