0
Kødboller i squash med røget paprika og rigatoni

Kødboller i squash med røget paprika og rigatoni

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hakket grisekød 9-15%æggrøntsags bouillonrøget paprikasødmælk
1 min.
Lav kødfarsen

Sæt en gryde med 2 dl. vand pr. person og bouillon over at koge.

Kom kødet i en skål sammen med 1/4 tsk. salt pr. person, og rør det sejt med et piskeris. Tilsæt ægget, og rør farsen homogen. Hæld mælken i, og rør igen farsen godt sammen. Tilsæt paprika og 1 spsk. hvedemel pr. person, og bland farsen grundigt.

10 min.
Kog kødbollerne

Form små kødboller, og lad dem simre i ca. 5 min. i bouillonvandet.

Sluk for blusset, og overfør kødbollerne til en tallerken med en hulske.

Gem bouillonvandet.

squash
15 min.
Riv squashen

Riv squashen på den grove side af et rivejern.

20 min.
Steg squashen

Varm en gryde op ved høj varme. Steg squashen i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i 3-4 min.

Tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. person, og rør godt rundt i 1 minuts tid.

Hæld bouillonen i gryden lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil sovsen bliver cremet.

Tilsæt kødbollerne, og smag til med salt og peber.

rigatoni, 50% fuldkorn
25 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, og hæld de cremede kødboller henover.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?