Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.
Kom kødet op i en skål sammen med krydderblanding og et skud salt. Rør det hele godt sammen, og form små kødboller.
Sæt en stor pande over ved høj varme. Rist først mandlerne uden fedtstof. Tag dem af, tilsæt lidt olivenolie, og brun kødbollerne. Skru ned for panden, og tilsæt tomatpassata. Kom låg på panden, og lad det hele småboble i ca. 10 min.
Skær broccoli ud i buketter, og skær hjertesalaten ud i både.
Hak mandlerne fint med en kniv.
Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 1 spsk. dressing pr. kuvert. Smag til med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.
Når vandet til pasta bulderkoger, dypper du broccolibuketterne ned i vandet i max 30 sekunder. Tag dem derefter op igen, læg dem over i en skål, og lad dem dampe lidt af.
Bring vandet i kog igen, og kog så pastaen, til den er al dente efter anvisning på pakken.
Kom broccoli, salat og mandler op i en skål, og vend det hele med citronmarinaden.
Tag kødbollerne op af gryden, og vend pastaen ned i tomatsaucen. Tilsæt gerne lidt pastavand for at justere konsistensen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret pasta og kødboller i en dyb tallerken med salaten på siden.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kundekommentarer ()