0
Kødboller med bacon, karamelliseret spidskål og abrikoser

Kødboller med bacon, karamelliseret spidskål og abrikoser

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme et par generøse klumper god smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg.

Kødboller: Finthak hvid- og skalotteløg (brug halvdelen her, og gem den anden halvdel til kål og bacon), og rør dem i det hakkede kød sammen med lidt salt og peber. Form det hakkede kød til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold. Steg bollerne på en pande i halvt olie halvt smør, til de er gyldne og gennemstegte. Sæt bollerne til side, og hold dem lune, mens du laver kål og bacon på samme pande.

Kål, bacon og abrikoser: Soigner, del og skyl kålet, og fjern evt. de yderste blade. Halvér abrikoserne, og fjern forsigtigt stenen. Steg baconen mørkegylden og sprød på en jævnt varm pande, uden at det branker (brug den pande, du brugte til kødbollerne). Kom kålet på panden med skærefladen nedad, og steg, til der er god karamellisering på fladen. Kom nu abrikoser på, igen med skærefladen nedad. Kom lidt finthakket hvid- og skalotteløg på det sidste minuts tid sammen med en klat smør eller to, og lad det få let bruning. Vend kålet et par gange, og krydr det hele med salt og peber. Kom kødbollerne tilbage på panden sammen med evt. kødsaft derfra, og ”sving” rundt med kål, bacon og abrikoser.

Anretning: Som vist på billedet. Server kartofler i en skål ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?