Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl og vask gulerødderne, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Halvér dem, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de har taget farve, og er blevet møre.
Kom kernerne op i en gryde med rigeligt vand (du skal bruge vandet senere) og et skud salt. Lad kernerne simre under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Kom det hakkede kød op i en skål, tilsæt godt med salt og friskkværnet peber, og rør grundigt rundt. Tilsæt også gerne et æg, hvis du har et.
Form 3 små kødboller pr. kuvert, og steg dem stille og roligt på en pande i godt med olie i 6-7 min. i alt. Husk at trille lidt med dem engang imellem.
Riv citronen fint, og gem skallen til senere.
Blend creme fraiche og persille til en grøn sauce med en stavblender, og smag til med lidt salt.
Skær squash i små tern til senere.
Når spelten er mør, sigter du vandet fra, men kommer ca. 1/2 dl pr. kuvert tilbage til kernerne.
Træk kernerne fra varmen, og riv osten ned i gryden. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør, og rør det hele grundigt sammen, så kernerne bliver cremede.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend de varme gulerødder med persillecreme og citronskal, og anret dem ovenpå de cremede kerner i en dyb tallerken. Kom kødboller og tern af squash ovenpå.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()