Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skræl og vask gulerødderne, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Halvér dem, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de har taget farve og er blevet møre.
Kom kernerne op i en gryde med rigeligt vand (du skal bruge vandet senere) og et skud salt. Lad kernerne simre under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Kom det hakkede kød op i en skål. Kom godt med salt og friskkværnet peber ned i, og rør grundigt rundt. Tilsæt gerne et æg, hvis du har et.
Form 3 små kødboller pr. kuvert, og steg dem stille og roligt på en pande i godt med olie i 6-7 min. i alt. Husk at trille lidt med dem engang imellem.
Skyl persille og squash. Riv citronen fint, og gem skrællen til senere.
Blend creme fraiche og persille til en grøn sauce med en stavblender, og smag til med lidt salt.
Skær squashen i små tern til senere.
Når spelten er mør, sigter du vandet fra, men kommer ca. 1/2 dl pr. kuvert af vandet tilbage til kernerne. Træk kernerne fra varmen, og riv osten ned i gryden. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør, og rør det hele grundigt sammen, så kernerne bliver cremede. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend de varme gulerødder med persillecreme og citronskrællen, og anret dem ovenpå de cremede kerner i en dyb tallerken. Kom tern af squash og kødboller ovenpå.
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()