Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom sorghum i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Dæk med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg, til de er møre, det tager ca. 15 minutter. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Kom kødet op i en skål og tilsæt et godt skud salt og friskkværnet peber. Rør kødet sammen og form små kødboller, tre pr kuvert. Steg kødbollerne stille og roligt på en pande, ved mellem varme, i en smule olie. Ca. 5-6 min i alt.
Kom creme fraichen op i en skål og smag den til med masser af fintrevet pecorino (gem lidt til anretning), lidt salt, friskkværnet peber og fishsauce. Tynd evt saucen en smule med et par dråber vand.
Skræl skalotteløg og hak det fint med en skarp kniv.
Skyl spinat og agurk. Fjern de groveste stilke på spinaten og skær bladene igennem med en kniv, en gang eller to.
Halver agurken på langs og skrab kernehuset ud med en kniv. Skær agurken i skiver.
Anret sorghum i bunden af en dyb tallerken med kødboller og grønt ovenpå. Slut af med af fordele saucen rundt på tallerkenen og drys med hakkede skalotteløg og det sidste revne ost.
Velbekomme!
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()