0
Kødboller stegt med Garam Masala med syrlige og stærke agurker samt ris

Kødboller stegt med Garam Masala med syrlige og stærke agurker samt ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.

Kødboller: Rør kødet sammen med 1/3 af Garam Masala samt lidt salt. Form kødet til boller på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem ved høj varme på en pande/gryde i neutral olie, til de er brune og sprøde. Hæld stegefedtet fra. Skru ned på medium varme, tilsæt resten af Garam Masala krydderierne, og rist det igennem i 30 sekunder. Tilsæt de hakkede tomater, og læg låg på. Lad retten simre i ca. 10 min. Tilsæt græsk yoghurt (gem halvdelen til servering), rør sammen, og lad det simre i yderligere 5 min. under låg. Smag til med lidt salt og sukker.

Syrlige agurker: Skær agurkerne i tern på ½ cm. Læg dem i en skål, og drys med lidt fint salt. Lad dem trække i 10 min. Hæld væden fra, og hæld lidt god lys eddike over. Vend sammen med finthakket rødløg, lidt sukker, hakket mynte samt skiver af rød chilipeber (mængden af chili afhænger af den ønskede styrke). Smag til med eddike og sukker.

Anretning: Som vist på billedet. Tilsæt evt. de sidste rester af den græske yoghurt lige før servering.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?