Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Kødboller: Rør kødet sammen med 1/3 af Garam Masala samt lidt salt. Form kødet til boller på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem ved høj varme på en pande/gryde i neutral olie, til de er brune og sprøde. Hæld stegefedtet fra. Skru ned på medium varme, tilsæt resten af Garam Masala krydderierne, og rist det igennem i 30 sekunder. Tilsæt de hakkede tomater, og læg låg på. Lad retten simre i ca. 10 min. Tilsæt græsk yoghurt (gem halvdelen til servering), rør sammen, og lad det simre i yderligere 5 min. under låg. Smag til med lidt salt og sukker.
Syrlige agurker: Skær agurkerne i tern på ½ cm. Læg dem i en skål, og drys med lidt fint salt. Lad dem trække i 10 min. Hæld væden fra, og hæld lidt god lys eddike over. Vend sammen med finthakket rødløg, lidt sukker, hakket mynte samt skiver af rød chilipeber (mængden af chili afhænger af den ønskede styrke). Smag til med eddike og sukker.
Anretning: Som vist på billedet. Tilsæt evt. de sidste rester af den græske yoghurt lige før servering.
Kundekommentarer ()