Kog bulgur i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Kom det i en sigte, og lad det dryppe af, mens det køler let ned.
Smuldr fetaen, og kom det i en blender sammen med den røde pesto - kør den til en lind creme, og smag til med lidt sort peber, citronskal og lidt saft (gem resten af citronen til senere). Pluk og skyl persillen, og hak den fint - kom 2/3 i cremen.
Fjern de yderste blade på kålen, og snit det så fint du kan - gerne på et mandolinjern. Skyl og afdryp. Drys med lidt salt, som knuges godt ind i kålen. Lad det salte i 5 min.
Knug kålen fri for væde, og vend den letsaltede kål, bulgur og dressing sammen - og smag til med salt og peber.
Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt Kofta kebabmixet.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det til kødet sammen med det sidste hakkede persille.
Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik evt. en bambuspind i hver köfta, hvis du har sådan nogen.
Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under grilningen.
Som vist på billedet.
Kofta kebab krydderi indeholder:
Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%
Kommentarer og forslag til opskriften