0
Köfta kebabs med spidskåls-bulgur & fetacreme med rød pesto

Köfta kebabs med spidskåls-bulgur & fetacreme med rød pesto

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
bulgur
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Kom det i en sigte, og lad det dryppe af, mens det køler let ned.

soltørret tomatpestofetacitron
3 min.
Fetacreme med rød pesto

Smuldr fetaen, og kom det i en blender sammen med den røde pesto - kør den til en lind creme, og smag til med lidt sort peber, citronskal og lidt saft (gem resten af citronen til senere). Pluk og skyl persillen, og hak den fint - kom 2/3 i cremen.

spidskål
10 min.
Spidskål:

Fjern de yderste blade på kålen, og snit det så fint du kan - gerne på et mandolinjern. Skyl og afdryp. Drys med lidt salt, som knuges godt ind i kålen. Lad det salte i 5 min.

citron
15 min.
Citrondressing:
Rør citronsaften med samme mængde sukker (eller honning), som der er saft. Rør derefter med samme mængde olivenolie, som der er citron/sukkerlage. Her kan det godt betale sig at bruge den bedste olie du har! 
bulgurcitronspidskål
20 min.
Spidskåls-bulgur:

Knug kålen fri for væde, og vend den letsaltede kål, bulgur og dressing sammen - og smag til med salt og peber.

hakket oksekødzittauerløg1hvidløg
25 min.
Köfta:

Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt Kofta kebabmixet.

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det til kødet sammen med det sidste hakkede persille.

Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik evt. en bambuspind i hver köfta, hvis du har sådan nogen.

Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under grilningen.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.