Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bulgur i rigeligt, letsaltet vand i 3-4 min., og hæld den derefter i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.
Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak persillen. Pluk salat i mindre stykker.
Vend den hakkede persille (brug halvdelen her) i den let afkølede bulgur.
Tilsæt generøse mængder af god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og tabboulehkrydderiet.
Smag til med lidt god eddike, finthakket hvidløg (brug det halve her), lidt sukker, salt og peber.
Fordel salatstykker på et stort fad som vist på billedet.
Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem i ét lag på fadet. Fordel persille-tabbouleh over tomaterne, og smuldr osten over hele herligheden. Top med lidt god olivenolie og sort peber.
Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt Kofta kebabmixet.
Tilsæt finthakket løg, det sidste hakkede hvidløg og det sidste hakkede persille.
Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik evt. en bambuspind i hver köfta.
Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under grillningen.
Som vist på billedet.
velbekomme!
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
Kofta kebab krydderi indeholder:
Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%
Kundekommentarer ()